Licht aan het einde van de Corona-tunnel

Eind december dook voor het eerst het Corona-virus op in China. Aanvankelijk leek het alleen in Azië slachtoffers te maken maar sinds eind februari greep het virus ook elders in de wereld om zich heen. Komt er stilaan licht aan het einde van de coronatunnel? Sinds midden maart zitten wij in een ‘light lockdown’ en heeft de crisis een ongeziene impact zowel economisch als emotioneel op ons allen. Gelukkig zien we de laatste dagen een verbetering en beetje bij beetje worden de strenge maatregelen versoepeld. Hoe de nabije toekomst eruit ziet blijft giswerk.

Ongezien, maar niet de eerste keer

In mijn lange carrière werd ik eerder geconfronteerd met crisissen die onze reissector op zijn grondvesten deed daveren en de toekomst hypothekeerde. Denk maar aan de Golfoorlog in 1990, de aanslag op de WTC Torens in 2001 de uitbraak van het SARS virus in Azië in 2003 en de uitbarsting van de Eyjafjallajökull vulkaan in 2010.

Telkens werd het reizen aan banden gelegd en vreesden velen in onze sector massaal faillissementen en dat het reizen op zich nooit meer hetzelfde zou worden. Angst en voorzichtigheid – net zoals we die nu ervaren – waren gevoelens die ook toen overheersten.

Breken we binnenkort uit ons kot?

Verbazend was echter hoe snel de normaliteit terugkeerde. De drang om te reizen en andere bestemmingen te ontdekken bleken ook toen niet te stuiten. Mensen willen zich buiten hun eigen omgeving kunnen verplaatsen en dat zal in de (nabije) toekomst ook blijken.

Daarom volgen we nauwlettend met onze buiten- en binnenlandse partners de situatie op. Zodra de veiligheid op de bestemming en locatie het toelaat en de grenzen weer opengaan, kunnen we terug ‘uit ons kot breken’. Al zal dat aanvankelijk gepaard gaan met bepaalde protocollen om ieders veiligheid te kunnen garanderen.

Reizen na corona met Upgraded

Hoewel ook wij maatregelen moesten treffen en onze Project Managers tijdelijk part time werkloos waren, is Upgraded – meer dan ooit – klaar voor de toekomst. Wij hebben al onze getroffen klanten bijgestaan en zonder uitzondering kunnen depanneren. Hun reeds geboekte reizen werden verplaatst naar het najaar en begin 2021.

De moed hebben we echter nooit laten zakken, want er is licht aan het einde van de coronatunnel! Tijdens de vele Skype meetings hebben we voor jullie enkele nieuwigheden op poten gezet:

  • Nieuwe incentive reizen werden bedacht waar ‘beleving’ meer dan ooit centraal staat
  • Enkele nieuwe ‘M+eating’-concepten rond culinaire thema’s werden voorgeschoteld
  • We lanceerden ‘Private Luxury Travel’, een butler-service voor de veeleisende reiziger

Kortom, het Upgraded team onder leiding van Vanessa heeft er ‘goesting’ in en wil erin vliegen om samen de beste oplossingen te bieden en jullie klanten en medewerkers te bieden wat ze verdienen: waardering, ontspanning en beleving!

Tot spoedig,
Jan & het hele Upgraded team

Scroll naar boven