Een sportevent in het buitenland, de complete ervaring!

Op zoek naar een nieuwe, originele activiteit voor jouw incentive? Één van de beste “hacks” om kennis te maken met een nieuwe plek, is betrokken raken bij de “sportscene”. Het bijwonen van een sportevent in het buitenland is een leuke en unieke manier om kennis te maken met de cultuur van een nieuwe locatie.  Naast het spel zul je getuige zijn van de passie van de lokale gemeenschap en inzicht krijgen in hun manier van leven.

Ik ben mijn hele leven een sportfan geweest, dus van nature zoek ik waar mogelijk naar mogelijkheden om een ​​live wedstrijd te zien. Ik heb me echter nooit gerealiseerd hoe waardevol deze ervaring zou kunnen zijn. Hier zijn mijn top 3 redenen waarom je een sportevent in het buitenland zou moeten bijwonen:

1. Sport brengt mensen samen

Je hoeft de regels niet te kennen om je te vermaken en toeschouwer te zijn. Het is eenvoudig, als een sport nieuw voor je is, kies dan een team en steun hen bij het winnen. Maar onthoud, ook al ben je in een vreemd land, één ding blijft altijd hetzelfde. Iedereen supportert voor de thuisploeg.

Hier maakte ik in 2018 kennis mee tijdens een citytrip naar Barcelona. Tijdens de wedstrijd Barcelona-Leganes in de indrukwekkende voetbaltempel Camp Nou, werden we gelijk volledig meegesleurd in de sfeer. Zelfs voor zij die niets om voetbal geven is dit een onvergetelijke ervaring.

Het stadion was volledig uitverkocht en ook al zaten we tussen de vaste supporters, we werden bij elk doelpunt door hen betrokken. Zo voelden we ons meer dan thuis in de absolute voetbalmetropool.

2. Het eten is altijd een overwinning

Eten en drinken zijn altijd een hoogtepunt op een nieuwe locatie. Als reiziger staat eten zelfs vaak bovenaan de lijst van redenen om een bepaald gebied te bezoeken en is het zelfs het doel van veel uitjes.

“You have to taste a culture to understand it”
                                                      – Deborah Cater

Ook bij het bijwonen van een sportevent in het buitenland is dit niet anders. Het eten maakt net zo goed deel uit van de wedstrijd als de wedstrijd zelf. Daarom moeten om de volledige ervaring te krijgen je smaakpapillen betrokken worden.

Traditie is belangrijk voor de meeste teams en hun fans. Dat blijkt uit de vele smaken die je op de wedstrijddag tegenkomt. Er gaat niets boven “game day snacks” en fans koesteren dit enorm.

3. Je ontmoet nieuwe mensen

Naar een wedstrijd gaan in een nieuw land is een zekere manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Een sportevent in het buitenland bijwonen kan je dichter bij anderen brengen. Of je nu alleen reist of met een groep.

Of misschien is het wel het juichen voor of tegen één van de teams dat het gesprek op gang brengt. Het kan zo simpel zijn als het high-fiven van je buurman of het drinken van een biertje met een vreemde. Bijna elke sportfan heeft wel een verhaal of twee over ontmoetingen tijdens de wedstrijd met interessante mensen. Dit geldt meer dan ooit wanneer je bij een sportevent in het buitenland bent.

Een sportevent in het buitenland combineert cultuur, entertainment, eten en geschiedenis tot een ervaring die leuk is voor elke doorgewinterde reiziger. Zowel bij een voetbalwedstrijd uit de Italiaanse Serie A, als een kijkfeest voor de finale van de U23 Asian Cup of de openingswedstrijd van de Nayarit Winter Baseball league.

Het bijwonen van een wedstrijd onderweg is gegarandeerd een unieke ervaring, welk team er ook speelt. Je kunt er zelfs een paar waardevolle reislessen aan overhouden. Ga er dus op uit en moedig het thuisteam aan, waar ter wereld je ook bent!

Bekijk alle aankomende events en wie weet juich jij binnenkort jouw favoriete team naar de overwinning!

Klaar voor jouw volgende avontuur?

Vraag jouw vrijblijvende offerte aan!

Scroll naar boven